Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΣΤΟΡΙΟ Καστοριάς - NESTORIO KASTORIA , ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑΣ, ΓΡΑΜΜΟΣΚάνετε κλίκ για μεγέθυνση της κάθε φωτογραφίας.

Click photo to enlarge.


Πέρυσι στις 13 Νοεμβρίου, επιλέξαμε ως φθινοπωρινή βόλτα μας, το γραφικό Νεστόριο του Ν.Καστοριάς.
Απέχει μόλις 27 χλμ. από την Καστοριά.
Δεν μπορούσαμε να μην πάρουμε, έστω μία γεύση από την γοητευτική αυτή πόλη (υπάρχει στο blog μου ειδικό αφιέρωμα στην Καστοριά), γι αυτό κάναμε μία μικρή στάση στην λίμνη της.
Τα σπίτια μισοκρυμμένα, πίσω από τον πέπλο της ομίχλης, το σκηνικό απολύτως ρομαντικό, γι αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας.Θα ήθελα ώρες να αγναντεύω την λίμνη της Καστοριάς, αλλά οι μέρες του φθινοπώρου είναι μικρές και η εκδρομή ήταν ημερήσια.
Γι αυτό ξεκινήσαμε για το Νεστόριο, αφού πρώτα θα κάναμε την γνωριμία μας με την Μονή Τσούκας.


Στον μικρό οικισμό της Αγίας Άννας, 2 χλμ. πριν από το Νεστόριο, υπάρχει το Καθολικό της Μονής Τσούκας, από τα Βυζαντινά χρόνια και ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής. Κρίθηκαν διατηρητέα από το Ι961.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ναοί είναι κτισμένοι πάνω σε ένα βάραθρο, στο χείλος ενός φαραγγιού, που τον διατρέχει ο Στενοπόταμος, ένας παραπόταμος του Αλιάκμονα.

Ας χαρούμε την πανέμορφη φθινοπωρινή φύση, ξεκινώντας για τα Μοναστήρια.Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε τον Ι.Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και διακρίνουμε στο βάθος αριστερά τον οικισμό της Αγίας Άννας.


Το καμπαναριό


Η είσοδος του Ναού
Και το εσωτερικό του


Και τώρα φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο, που κόβουν την ανάσα!


Παντού χοντρό συρματόπλεγμα, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Μην ξεχνάμε είμαστε σε υψόμετρο 1500 μ.


Διακρίνεται ο μικρός καταρράκτης, ο οποίος είχε ελάχιστο νερό. Τρέχει ορμητικά την άνοιξη, μετά τα χιόνια και τις βροχές του χειμώνα.Και να η Βυζαντινή Μονή Τσούκας, κουρνιασμένη και κρυμμένη ανάμεσα σε βράχια, σε βαλανιδιές και σε πλατάνια!


Και μία πανοραμική φωτογραφία του φαραγγιού


Γοητευμένοι και με συναισθήματα ευλάβειας επιστρέφουμε, με κατεύθυνση προς Νεστόριο.

Τα χρώματα του φθινοπώρου μας συντροφεύουν στο κάθε μας χιλιόμετρο!!!Το Νεστόριο μας υποδέχεται με μία πολύ περιποιημένη και φροντισμένη "είσοδο" !Ο κόκκινος βράχος του Πήγασου. Σύμφωνα με την παράδοση, ο βράχος αυτός, βάφτηκε με το αίμα του φτερωτού αλόγου, όταν προσέκρουσε επάνω του, τυφλωμένο από τον Δία.


Το Νεστόριο, χωρίζεται σε δύο οικισμούς, εξ ίσου όμορφους και γραφικούς. Τον Άνω και τον Κάτω.
Κτίστηκε το 1772, το κατέστρεψαν οι Τούρκοι και μετά όλοι οι γύρω οικισμοί μαζεύτηκαν και έτσι δημιουργήθηκε η σημερινή κωμόπολη, που αριθμεί γύρω στους 1000 κατοίκους.

Δύο πανοραμικές του Κάτω ΝεστορίουΔύο ακόμη φωτογραφίες από ψηλά, του Κάτω Νεστορίου, πλαισιωμένες από τα φανταχτερά φθινοπωρινά χρώματα!Η μυθολογία μας λέει, ότι το Νεστόριο πήρε το όνομα του από τον Νέστορα, τον γιο του Αγαμέμνονα και αδελφό του Ορέστη, που αντιστοίχως ίδρυσαν το Νεστόριο ο ένας και το Άργος Ορεστικό ο άλλος.

Και τώρα θα ανεβούμε στο Κάστρο, την φυσική ακρόπολη του Νεστορίου, όπου οι τελευταίες ανασκαφές έδειξαν, ότι εκεί υπήρχαν ίχνη ύπαρξης οικισμών, από την Νεολιθική εποχή, μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Οι ανασκαφές συνεχίζονται και σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα τα πορίσματα τους.

Ας πάμε στην Ακρόπολη, στο Κάστρο, όπου υπάρχει και ο Ι.Ναός της Αγίας Τριάδος. Ο δρόμος είναι πολύ σύντομος και ασφαλτοστρωμένος.Βρισκόμαστε σε 1000 μ. και απολαύστε πανοραμικά, την θέα στο Άνω Νεστόριο
Η Αγία ΤριάδαΚαι το περιβάλλον τηςΜετά τις θαυμάσιες εικόνες από το Κάστρο, κατηφορίζουμε, με σκοπό την επίσκεψη μας στο φημισμένο χώρο του River Party, στον ποταμό Αλιάκμονα.

Περνάμε μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άννας Σταμπουλτζή- Παπαρίζου, δωρήτριας της βιβλιοθήκης.


Γρήγορα αντικρίζουμε την παγκοσμίου φήμης πινακίδα!!!


Ποιος δεν έχει ακούσει για το ονομαστό αυτό πάρτι του Αλιάκμονα, που γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή του Αυγούστου και συγκεντρώνει χιλιάδες νέων ανθρώπων από όλα τα μέρη της γης!!!

Όλοι οι Έλληνες τραγουδιστές και όλα τα συγκροτήματα, έδωσαν και δίνουν το παρόν σ΄αυτόν τον μαγευτικό φυσικό χώρο, κάθε χρόνο.

Ας περπατήσουμε δίπλα από το ποτάμι και τις εγκαταστάσεις του River Party.


Αλλά και τα χρώματα της φύσης, κάνουν εδώ πάρτι!!!Ο ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ. Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας, 310 χλμ.!!!!

Πλούσιος και σπάνιος υδροβιότοπος!!!


Ο συναυλιακός χώρος


Χρήσιμες εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες


Εδώ στον χώρο του πάρτι, μπορεί όποιος θέλει να εγκαταστήσει την σκηνή του.
Βλέπουμε τραπέζια μεγάλα για φαγητό.


Ξέρετε πως ξεκίνησε και καθιερώθηκε αυτή η λαμπρή γιορτή;

Κάθε χρόνο, ερχόταν οι μετανάστες και τα παιδιά τους στην πατρίδα. Και τα νέα παιδιά, μαζευόταν στο αγαπημένο τους ποτάμι.

Έτσι σιγά-σιγά, το απλό πάρτι, έγινε φεστιβάλ περίλαμπρο, με μουσική, με πυροτεχνήματα, με πολλά αγωνίσματα και άλλες ευχάριστες εκδηλώσεις. Μπορείτε να πάρετε μία ιδέα από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ.

Ήδη όμως έγινε μεσημέρι και πρέπει να αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής. Και επειδή το Νεστόριο αποτελεί την κύρια πύλη του Γράμμου, αυτού του εκπληκτικού σε βιοποικιλότητα βουνού, θα επιστρέψουμε από εκεί και μάλιστα με έναν εξαιρετικό ασφαλτοστρωμένο καινούργιο δρόμο, που βγαίνει στο Επταχώρι-Καστοριάς.

ΓΡΑΜΜΟΣ

Η είσοδος στο βουνόΠως να υμνήσει κανείς ένα τέτοιο μαγευτικό βουνό, με πλατάνια, οξιές, πεύκα, έλατα, καστανιές, με απόκρημνες χαράδρες, βράχια, αλπικές λίμνες, με σπάνια πουλιά, με αρκούδες, λύκους, ζαρκάδια, αγριογούρουνα και τόσα άλλα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου!!!

Θα προσπαθήσω να το κάνω με εικόνες.

Ο Γράμμος είναι το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μας (Όλυμπος 2.917μ. Κεντρική Μακεδονία, Σμόλικας 2.637μ., Ήπειρος, Βόρας η Καϊμακτσαλάν 2.524μ, Βόρεια Μακεδονία, Γράμμος 2.520 μ. Ήπειρος).

Στα 15 χλμ. από το Νεστόριο, συναντούμε το πρώτο χωριό του Γράμμου, σ΄αυτήν την διαδρομή, τον Πεύκο στα 980μ.

ΠΕΥΚΟΣ-Γράμμου

Ένα γραφικό μικρό χωριουδάκι, περιστοιχισμένο από πεύκα και οξιές κι ανάμεσα του τρέχει αέναα ένας μικρός παραπόταμος του Αλιάκμονα.


Ένας ευγενικός κύριος μας υποδέχεται, μιλώντας μας για το χωριό του
Μια μικρή ταβερνούλα


Απόλυτα κατατοπιστικές πινακίδες για την εξερεύνηση του Γράμμου

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής


Και ο περιβάλλον χώρος του Πεύκου

Η πορεία της επιστροφής συνεχίζεται, πηγαίνουμε προς Πευκόφυτο, μέσα από τον ολοκαίνουργιο δρόμο, τον γεμάτο χρώματα και καθαρό αέρα!Φτάσαμε στο Πευκόφυτο και σε μία από τις σημαντικότερες πηγές του ποταμού Σαραντάπορου.

Ο Αλιάκμονας και ο Σαραντάπορος πηγάζουν εδώ, στον Γράμμο.
Αφουγκραστείτε τον ήχο των ορμητικών νερών στο ολιγόλεπτο βιντεάκιΤο Πευκόφυτο, γραφικό και όμορφο, στέκει στο βουνό, περιτριγυρισμένο από μια πανέμορφη φύση!Μ΄αυτές τις εξαιρετικές εικόνες συνεχίζουμε για το Επταχώρι.
Αργά το απόγευμα, ο δρόμος μας έβγαλε έξω από το Επταχώρι, απ΄όπου μπορείς να επιλέξεις δύο δρόμους.
Ο ένας πάει στην Κοζάνη και φυσικά στην Εγνατία οδό και ο άλλος στα Γρεβενά, αλλά μέσα από βουνά και μετά στην Εγνατία.
Και βέβαια προτιμήσαμε τον βουνίσιο δρόμο.

Λίγο πριν σκοτεινιάσει συναντήσαμε αυτό το εκκλησάκι, που ήταν στον δρόμο προς Γρεβενά.


Το φωτογραφικό ταξίδι είχε τελειώσει, γιατί έπεσε το σούρουπο και είχαμε πολύ δρόμο ακόμα για την επιστροφή.

Μια ακόμα ωραία βόλτα στην μοναδική πατρίδα μας,είχε τελειώσει!


Σας ευχαριστώ που ήσασταν συνοδοιπόροι μου και σ΄αυτήν την βόλτα.


50 σχόλια:

 1. dear magda, autumn in greece is so fantastic and wonderful, thank u for the loads impressions! im impressed as always. hugs!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Magda, recibe mis APLAUSOS!!!!! excelente entrada, espectaculares fotografias, hermoso viaje con todos los detalles, una maravilla, te felicito.Abrazos desde Argentina.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το Νεστόριο είναι το χωριό μου και η Άννα Σταμπουλτζή στενήπαιδική και παντοτινή μου φίλη από τότε που γεννηθήκαμε ως την ώρα που δυστυχώς "έφυγε" από κοντά μας.
  ........
  Με συγκίνησες Μάγδα μου,με συγκίνησες βαθειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tes photos sont de toutes beautés les lieux sont merveilleux, tu nous offres un joli reportage.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Hello Magda

  Lovely impressions from nice places, and your pictures has very nice autumn colors.

  Thanks for this great post.

  Greetings, Joop

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. un automne flamboyant!!!! magnifique aussi les jarres bleues! bisou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Υπέροχη διαδρομή
  Έκανα την εκδρομή μαζί σου με τις φωτογραφίες .
  Δεν έχω λόγια !!!
  Να είσαι πάντα καλά και να μας δείχνεις τις ομορφιές της Ελλάδας μας.
  Καλό σου βράδυ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. πανεμορφη πολη!
  φιλακια φιλη! καλο βραδυ να εχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σας ευχαριστώ για μια υπέροχη βόλτα στη χώρα σας. Η θέα και υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου, με τα πέτρινα σπίτια, με το ποτάμι και τα γαλάζια αγγεία. Με φιλικούς χαιρετισμούς και στέλνω πολλά φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Amazing to see Greek mountains in the autumn. We usually hike in summer when everything is green or more often dried:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εμεις ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας όλες αυτε΄ς τις ομορφιές.... Πόσες ομορφιές έχει η Ελλάδα μας... πόσο όμορφη χώρα είναι... απόλαυσα την ανάρτηση σου όπως και ανάρτηση...φωτογαφίες και πληροφορίες...μου άρεσαν όλα...
  Μου άρεσε η φωτο με το γεφύρι στο ποταμό εκεί στο river party Και η άλλη φώτο με το γεφύρι στο ποταμό (Ο Αλιάκμονας και ο Σαραντάπορος πηγάζουν εδώ, στον Γράμμο.) και οι αναφορές στην μυθολογία μου άρεσαν , γιατί από μικρή μου αρεσε και μου αρέσει η ελληνική μυθολογία (Ο κόκκινος βράχος του Πήγασου. & το Νεστόριο πήρε το όνομα του)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Υπέροχες Μάγδα ... Το φθινόπωρο, οι φωτογραφίες και η ιστορία!!!!!
  Έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο.
  Ένα φιλί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Φανταστική σειρά των εικόνων. Κάθε ένα από αυτά προσφέρει ένα υπέροχο τοπίο.

  Η δουλειά σας είναι εκπληκτική.

  φιλιά

  http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Fascinante monasterio parapetado tras esas murallas naturales. Un lugar en el que retirarse de... toda la miseria cotidiana. Besos.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. όπως ακριβώς το περιέγραψες, χαρά μου. ομορφιά που κόβει την ανάσα!
  σε γλυκοφιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. και ένα άλλο ωραίο μέρος για να επισκεφθείτε, ευχαριστίες για τη διανομή, όταν μπορείτε να πάτε στη χώρα σας πρόκειται να είναι καλύτερος οδηγός μου,
  μια ισχυρή χαιρετισμό και να το κάνουμε τέτοιες όμορφες ιστορίες και τους βλέπω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Un lloc meravellós estimada amiga.
  La tardor és excepcional!
  Abraçades.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Υπέροχο!μαγικά όμορφο..
  φιλί γλυκό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Υπέροχο κι αυτό το ταξείδι που κάναμε μέσα από τον φωτογραφικό σου φακό και την θαυμάσια περιγραφή σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ¸.•°♪♬♫º°
  Essas paisagens são meu sonho de viagem!...

  ❥ Bom fim de semana!
  Beijinhos.♩♫♬°º•.¸
  Brasil.°º✿

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Μάγδα μου! Πάλι με γοήτευσες! Λάτρης της Πατρίδας που έχω στερηθεί από το .70 (!)...
  ΔΕΝ έχω πάει στη Καστοριά... κι όμως, με την έμπνευση και την έρευνα... έφτιαξα έναν αθλητή, Ολυμπιονίκη στο " Ο Έκτος Κύκλος" - ο κύκλος των νεανικών οραμάτων- ... ...
  Συγκινήθηκα! Σ΄αγαπώ,
  Υιώτα Στρατή, "Αστοριανή" , Νέα Υόρκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Hello Magda!
  I love to get to know you through your wonderful country.
  I marvel at landscapes, temples and pęknymi photographs.
  I send greetings.
  Lucia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ένα πολύ χαριτωμένο εικόνες
      Χαιρετίσματα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία φωτογραφίες του Jose Ramon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Colori magnifici e luoghi stupendi.
  Grazie per tutte le informazioni e per i luoghi che ci fai conoscere.
  Buona serata.
  Francesca

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Fantastic blog about this wonderful country.
  Have a wonderful sunday Magda.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Υπέροχο και αυτό το ταξίδι που μας χάρισες με τις μοναδικές σου φωτογραφίες!
  Τα δε φθινοπωρινά χρώματα μαγευτικά!
  Η χώρα μας είναι γεμάτη ομορφιές που δεν ξέρω αν θα αξιωθούμε να τις γνωρίσουμε!

  Τα θαλασσινά μου φιλιά
  γλυκιά μου για μια όμορφη εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Cudowne zdjęcia, cudowne miejsca!!!! Świat jest piękny:)))) Pozdrowienia z Polski

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. "Magda",krásná série fotografií. U vás je podzim hezky barevný. Podobně také tady. Mnoho pozdravů pro Vás.

  "Magda", a beautiful series of photos. U of you is nice autumn colored. Similarly here. Many greetings to you.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Πάντα τέτοια υπέροχα ταξίδια να χαίρεται η καρδιά σου και τόσες όμορφες εικόνες τα μάτια σου. Εμείς πάντα παρέα σου!

  Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις, Μάγδα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Hello Magda
  Congratulations, that nature is beautiful most of the pictures speak for themselves aí

  regards
  Jose
  TROTASENDES BENICALAP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Nice pictures. I can see you have beautiful colors in nature. Here with us everything in different gray colors. Have a nice week
  Best regards
  and a hug.
  Nordis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Υπέροχο ταξίδι, αγαπητή μου Μάγδα μέσα στις ομορφιές του φθινοπώρου.
  Για μια ακόμη φορά απόλαυσα έναν υπέροχο περίπατο στα πανέμορφα μέρη της πατρίδας μας που τόσο μας λείπει εδώ στα ξένα.
  Την αγάπη μου πάντα,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι!
  Μάγδα είναι όμορφες φωτογραφίες και μου αρέσει να παρακολουθούν τους!
  Μια αγκαλιά και καλή εβδομάδα.
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. πω πω.. τι ωραία!! τέλεια.. ΕΡΧΟΜΑΙ!!! παμε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Tutto molto bello. Ci fai venire voglia di visitare questi luoghi. Ciao Magda.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Αχ Μάγδα τι ομορφιές χαιδεύουν τα μάτια μας!!!Απόλαυσα την βόλτα που θέλησες να μοιραστείς μαζίμας Φιλάκια πολλά και καλό σου βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Aαααμαν τι μου΄κανες :-)))))
  Με τα ποτάμια έχω τρέλλα κάτι παθαίνω . Ειδικά τον Αχέρωντα τον λατρεύω για πολλούς λόγους ;-))

  (τι ωραίο το στόλισμα με τα μπλέ πυθάρια !!!! και τα χρώματα των δέντρων τρέλλλαααα)

  φιλούδιαααααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. What a beautiful glory of colors! Lovely photos of interesting places.
  Hugs and kisses!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Καλό Σαββατοκύριακο, Μάγδα :))
  Ένα φιλί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Υπέροχο ταξίδι μας έκανες. Καλό Σαββατοκύριακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Μάγδα μου, πάντοτε θαυμάζω και απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου, είτε έχω πάει είτε όχι στα μέρη που ιστορείς. Η ομορφιά της φύσης στη συγκεκριμένη μας κάνει να λησμονούμε το άγριο θέρετρο του αδελφοκτόνου εμφύλιου που εξελίχθηκε εκεί.
  Νά'σαι καλά και να μας δίνεις τέτοιες ομορφιές. Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Καλησπέρα Μάγδα μου!!! Υπέροχα μέρη!!! Είναι από τις τοποθεσίες που θα ήθελα να επισκεφθώ!!! Ευχαριστούμε για την ξενάγηση!!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο ψυχή μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Οι φωτογραφίες σου δεν έχουν σύγκριση. Κάθε φορά μας δείχνεις ομορφιές αλλά τώρα ξεπέρασες και τον εαυτό σου.
  Πατρίδα ατελείωτη και πανέμορφη!!!!

  Φιλιά θαλασσένια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. I love your blog Magda, so I have sent the Liebster Blog Award your way. Details: http://expatliv.blogspot.in/2013/12/1-liebster-blog-award-to-expatliv.html

  Me polla filakia kai agapi:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Φωτογραφική πανδαισία !!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ εύχομαι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. What stunning countryside. I love this trip you took. the scenery I would have so enjoyed. Beautiful colors everywhere you went. thanks for sharing another amazing adverture.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Τι να πω αγαπητή Μάγδα!Πανέμορφοι τόποι,
  αλλά και η τέχνη σου σαν φωτογράφος τέλεια.
  Να είσαι καλά για πολλά ταξίδια, και όμορφες
  δημοσιεύσεις, όπως μέχρι τώρα μας χαρίζεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Hi Madga, thanks for the tour. The scenery is really beautiful and fantastic. Love the beautiful autumn trees. You are a very good photographer, your skill in EXCELLENT!

  With hugs to you. Regards.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη πολυθρόνα του ταξιδιού σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή