Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΑΓΑ - Η Γέφυρα του Καρόλου - Charles Bridge Μέρος 2'


Η Γέφυρα του Καρόλου - Charles Bridge


Κάνετε κλίκ για μεγέθυνση της κάθε φωτογραφίας.

Click photo to enlarge.


Στην επόμενη φωτογραφία, είναι η δεύτερη με τα αγάλματα.


Παγκοσμίου φήμης, η περίφημη Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα, 600 ετών, καθώς και ο Πύργος της, αμφότερα σε ρυθμό γοτθικό, δημιουργήματα του Καρόλου IV, αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο οποίος το 1357 ανακήρυξε ως πρωτεύουσα την Πράγα και κατασκεύασε αυτήν την, μήκους 516 μ.και πλάτους 10 μ, γέφυρα που θεωρείται αρχιτεκτονικό θαύμα του 14ου αιώνα!
30 θαυμάσια αγάλματα μπαρόκ ρυθμού, Αγίων και Πολιούχων κοσμούν την γέφυρα!

Θα αρχίσουμε την επίσκεψη αυτής της πεζογέφυρας από την πλευρά της Mala Strana (Μικρό Μέρος)και αφού την διασχίσουμε θα βγούμε στην Stare Mesto (Παλιά Πόλη). Στην πλευρά της Mala Strana, υπάρχουν δύο πύργοι και στην Παλιά Πόλη, ο περίφημος Πύργος της γέφυρας.Υπεύθυνος για την κατασκευή της γέφυρας ήταν ο αρχιτέκτονας Petr Parler, ο οποίος έκανε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου στο Κάστρο της Πράγας. Λέγεται ότι οι κρόκοι αυγού αναμίχθηκαν σε γουδί για να ενισχυθεί η κατασκευή της γέφυρας.

Πλήθη κόσμου επισκέπτονται την γέφυρα και κυρίως το καλοκαίρι!

Καφέ-ρεστοράν, τραπεζάκια έξω, στην αρχή της γέφυρας, στον δρόμο που κατεβαίνει στην νήσο Campa, ένα πανέμορφο ακόμα νησί του ποταμού Vltava.


Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε, ένα από τα πάμπολλα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε ένα εξαιρετικό, πολύ αγαπητό γλυκό-κέικ σ΄όλη την Τσεχία, το Trdelnik !
Σε χοντρές ράβδους, περνάνε γύρω τους μια ελαστική ζύμη, αυτή ψήνεται στην σχάρα και μετά την πασπαλίζουν με ζάχαρη και τριμμένο καρύδι! Καταπληκτικό!!! όπου έβλεπα, αγόραζα :))
Τα παιδιά μου, που είχαν πάει στην Πράγα και το είχαν φάει, μου είπαν να μην ξεχάσω να το δοκιμάσω, μάλιστα μου είχαν πει ότι τους θύμιζε το δικό μας Πασχαλινό τσουρέκι.


Εδώ κρατάω ένα ζεστό-ζεστό, νοστιμότατο!!! για να το δείτε από κοντά. Από μέσα είναι τρύπιο, κούφιο. Κοντοσούβλι-κέικ!


Κι εδώ ο τρόπος που ψήνονται και στο βάθος φαίνεται και η ζύμη


Δίπλα στην γέφυρα βλέπουμε το Film special Effects-Museum


Ένα άλλο χαρακτηριστικό της υπέροχης γέφυρας είναι οι καλλιτέχνες ζωγράφοι όπως και οι μουσικοί του δρόμου!


Το άγαλμα του Αγίου Wenceslas


Το άγαλμα του Αγίου Φιλίππου Benitius


Το άγαλμα του Αγίου Cajetan
Αυτό το άγαλμα ήταν γλυπτό από τον Ferdinand Brokoff το 1709, και χρηματοδοτείται από το μοναστήρι της Theatins στην Πράγα. Ο άγιος, ιδρυτής του θρησκευτικού τάγματος Theatins, απεικονίζεται να κρατάει ένα βιβλίο και στέκεται μπροστά έναν οβελίσκο που αντιπροσωπεύει την Αγία Τριάδα


Στο επόμενο άγαλμα είναι οι Saints John of Matha, Feliz of Valois and Ivan


Άλλο άγαλμα, του Αγίου Vitus που το προσκυνάει μία μητέρα με το παιδί της


Πολύ ωραία θέα από την γέφυρα προς το νησί Campa! Τα κανάλια του θυμίζουν Βενετία και υπάρχουν μικρά βαποράκια που τα διασχίζουν.
Το άγαλμα του Αγίου Luthgard (Όνειρο του Αγίου Luthgard)
Ίσως το πιο πολύτιμο κομμάτι της τέχνης στη γέφυρα, το άγαλμα του Αγίου Luthgard αυτό φιλοτεχνήθηκε από τον Matthias Braun το 1710. Αναπαριστά τον Χριστό, που επιτρέπει σε μία τυφλή γυναίκα να αγγίσει τις πληγές του.


Πάλι από από την γέφυρα, βλέπουμε χαμηλά
Σ΄ένα σπίτι, βλέπουμε την εικόνα της Παναγίας με ένα καντηλάκι προστατευμένο, στερεωμένο στο κάγκελο του μπαλκονιού.
Σύμφωνα με τον θρύλο, αν κάποιος δει να σβήνει η φλόγα, θα πεθάνει σύντομα.


Το άγαλμα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, όπου ένθεν και ένθεν του Αγίου, υπάρχουν δύο άγγελοι


Σ΄αυτό το σημείο της γέφυρας τραγουδούσε μία κυρία,μία καλλιτέχνις του δρόμου. Είναι ένα πολύ μικρό βίντεο, όπου σας δείχνω και την κίνηση στο ποτάμι, από ψηλά. Δείτε το, θα νιώσετε την καλλιτεχνική και ρομαντική ατμόσφαιρα, που επικρατεί στην γέφυρα.Στις επόμενες φωτογραφίες θαυμάζουμε την θέα στον Vltava

Άλλη μία κυρία ζωγραφίζει εξαιρετικά!


Το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk.
Το παλαιότερο στην γέφυρα! Πρώτα ήταν από ξύλο και στην συνέχεια έγινε μπρούντζινο.
Εδώ ο Άγιος παρουσιάζεται παραδοσιακά, ως θεσμός -5- αστέρων δόξας. Εμφανίζονται ακόμα σκηνές από την ζωή του Αγίου, ακόμα και η σκηνή, από την ρίψη του στο ποτάμι το 1393 από τον βασιλιά Wenceslas IV.
Ο κόσμος αγγίζει το άγαλμα για ευλογία κάνοντας την ευχή να επιστρέψουν και πάλι στην Πράγα.
Όπου δείτε τον μπρούντζο καλογυαλισμένο, είναι από τα πολλά αγγίγματα!Συνεχίζουμε με φωτογραφίες ωραίας θέας από την γέφυρα του Καρόλου

Ζωγράφοι με πολύ επιτυχημένα πορτραίτα
Άγαλμα των Αγίων Norbert του Xanten , Wenceslas και Sigismund από το 1853


Εδώ είναι το πραγματικό σημείο της γέφυρας, απ΄όπου πέταξαν στο ποτάμι τον Άγιο Ιωάννη του Nepomuk. Λέγεται πως αν βάλετε το χέρι σας σε ένα από τα αστέρια, η επιθυμία σας θα πραγματοποιηθεί. Γι αυτό και στα κάγκελα υπάρχουν κλειδαριές επιθυμιών και ευχών.


Το άγαλμα του Επιτάφιου Θρήνου του Χριστού. Εδώ η Μαρία Μαγδαληνή και η Παναγία, θρηνούν για τον Χριστό.


Και στο επόμενο άγαλμα απεικονίζεται ο Ιησούς και ο Γολγοθάς


Πλησιάζουμε προς το τέλος της γέφυρας. Αριστερά μας είναι το άγαλμα των Κυρίλλου και Μεθοδίου και δεξιά το άγαλμα του Αγίου Francis Xavier


Άγαλμα της Madonna , Ss. Dominic και ο Θωμάς ο Ακινάτης


Αγάλματα αγίων Barbara , Margaret και Elizabeth


Statue of the Madonna attending to St. Bernard


Statue of Saint Ivo

Το πρωτότυπο έγινε από τον Matthias Braun το 1711, που ανατέθηκε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου. Το άγαλμα απεικονίζει τον Άγιο Ivo ως ton προστάτη των δικηγόρων και συνοδεύεται από μια αλληγορία της Δικαιοσύνης.


Προς το τέλος της γέφυρας, πλημμύρισε τα αυτιά μας, ωραία χορευτική μουσική τζαζ. Χαρείτε το μικρό βιντεάκι μου.Μακάρι να μπορούσα να μείνω εκεί και να τους ακούω με τις ώρες!

Αυτή η μπάντα είναι ξακουστή, λέγεται Bridge Band αποτελείται από -6- μουσικούς εξαιρετικούς,που εμφανίζονται τόσο στην Τσεχία, όσο και στο εξωτερικό, σε φεστιβάλ, ρεστοράν, θέατρα, γάμους και άλλες εκδηλώσεις.
Όταν ο καιρός το επιτρέπει, κάθε μέρα είναι εκεί από τις 13.00 - 15.30.
Στο τέλος της γέφυρας, στην παλιά πόλη θαυμάζουμε τον γοτθικό πύργο της, ο οποίος είναι ξακουστός για τα ανάγλυφα πολλά στολίδια που έχει.
Έχει 138 σκάλες, που αν έχεις το κουράγιο να τις ανεβείς, έχεις μια θαυμάσια θέα! Εγώ δεν ανέβηκα, δυστυχώς...


Μπροστά από τον Πύργο της Γέφυρας, γίνεται το αδιαχώρητο! Πλήθη κόσμου επισκέπτονται την γέφυρα του Καρόλου. Αφού οι ταξιδιωτικοί οδηγοί συνιστούν, την επίσκεψη στην γέφυρα, πολύ πρωί, πριν ξυπνήσουν τα πλήθη :)) Ευτυχώς εμείς πήγαμε κατά μήνα Οκτώβριο.


Δίπλα στην γέφυρα υπάρχει το Lavka Bar and Club, για μουσική και χορό, αλλά και καφέ και ποτό με υπέροχη θέα.


Όπως συνάντησα και στην Ιταλία, κλειδαριές από ερωτευμένους, έτσι κι εδώ


Με το που βγαίνουμε από την γέφυρα στην παλιά πόλη, βλέπουμε το Clementinum, ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων, που καταλαμβάνει 20.000 τμ.
Τον 11ο αιώνα υπήρχε εκεί ένα εκκλησάκι του Αγίου Κλήμη. Στην συνέχεια το πήραν οι Ιησουίτες και έκτισαν Κολέγιο και Πανεπιστήμιο σε ρυθμό Μπαρόκ. Οι Ιησουίτες έμειναν μέχρι το 1773, όταν το ανέλαβε η Μαρία Τερέζα της Αυστρίας.
Έξω απ αυτό βλέπουμε και το άγαλμα του Καρόλου IV.Είμαστε ήδη στην οδό Carlova, όπου και το Clementinum. Περιλαμβάνει πολλά κτίρια
Το Αστρονομικό ρολόι του Clementinum


Σήμερα το Clementinum στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχικής Δημοκρατίας, έχοντας κερδίσει το Βραβείο της UNESCO "Μνήμη του Κόσμου" !Στα 50 μ.από την Γέφυρα του Καρόλου συναντούμε το Carlovy Lazne. Είναι το μεγαλύτερο Club στην Ευρώπη !!!! με πέντε επίπεδα, όπου σε καθένα απ αυτά παίζεται και ένα είδος μουσικής!


Το υπέροχο ποτάμι όμως, πλημμύρισε πολλές φορές, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Γι αυτό έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτές οι κατασκευές.Βρισκόμαστε ήδη στο Smetanovo Nabrezi. Αυτό το κομμάτι δίπλα στο ποτάμι δημιουργήθηκε το 1840. Ονομάστηκε έτσι, προς τιμήν του σπουδαίου Τσέχου μουσικοσυνθέτη Bedrich Smetana (1824-1884).
Είναι γνωστός για το συμφωνικό ποίημα του VLTAVA, αφιερωμένο στον ποταμό.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε το Μουσείο Smetana


Το άγαλμα τουΥπάρχει ένα καφέ-ρεστοράν εδώ, γεμάτο κόσμο, με υπέροχη θέα στο ποτάμι! Βλέπουμε απέναντι αριστερά το Campa Museum και το Ανάκτορο Liechtenstein Palace, στα δεξιά. Είναι μπαρόκ κτίριο του 1555.
Εδώ φιλοξενήθηκαν οι Ελισάβετ της Αγγλίας, Δον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και Ακιχίτο ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Εδώ γυρίστηκε το φιλμ Mission Inpossible με τον Tom Cruise.Εδώ υπάρχουν θαυμάσια κτίρια με παστέλ αποχρώσεις, που αντικατοπτρίζονται στον ποταμό και σε συνδυασμό με τα χρώματα του φθινοπώρου μας προσφέρουν ένα εκπληκτικό θέαμα!

Τα τελευταία φύλλα του φθινοπώρου


Μια τελευταία ματιά στην γέφυρα του Καρόλου και στο Smetanovo


Kαι το τελευταίο στην σημερινή ενότητα θαυμάσιο κτίριο-πύργος με υπέροχη θέα, το πολυτελές ρεστοράν BellevueΓεια σας από την ξακουστή Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα! Την άλλη εβδομάδα θα επισκεφθούμε το Κάστρο της Πράγας.

Θερμά σας ευχαριστώ που ήρθατε!


41 σχόλια:

 1. Mαγδουλα μου καλησπερα!
  Με ταξιδεψες σε μια χωρα που θελω πολυ να επισκεφτω!
  Σ ευχαριστω παρα πολυ νγια τη ξεναγηση!
  Τη καταχαρηκα!

  Καλο βραδυ να εχεις αγαπημενη μου!
  Φιλακια πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαγδα μου, Τι ωραιο ταξιδι μας χαρισες παλι! Ευχαριστηθηκα πολυ τις πανεμορφες φωτογαφιες σου. Εχω δει την Πραγα πριν απο αιωνες! αλλα μονο τωρα απολαυσα την ωραια αυτη πολη.
  Να εισαι καλα, Καλη Χρονια! Πολλες ευχες σε σενα και στην οικογενεια σου για μια χαρουμενν Νεα Χρονια!
  Να μας ταξιδευεις παντα. Ετσι ωραια φιλη μου.

  Φιλια Πολλα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. magnifique reportage , belle ville avec un petit air parisien... bisou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι , πληροφορίες και εικόνες...πολύ όμορφες οι φωτος σου..όλες οι φωτος ότι μας δείχνεις και οι ζωγράφοι με τα ωραία πορτρέτα τους και τα 2 βιντεο σου επίσης
  Πολύ ρομαντικά μου άρεσαν πάρα πολύ τα πολυχρωμα κτίρια δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα και τα καραβάκια να περνούν εκείνη την ώρα
  Μου άρεσε πολύ η φώτο με τα κτίρια με παστέλ αποχρώσεις, που αντικατοπτρίζονται στον ποταμό
  Μου άρεσε πολύ η τελευταία νυχτερινή φώτο – ρομαντική!
  Θα περιμένω την επόμενη ανάρτηση με το Κάστρο της Πράγας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Aπόλαυσα το ταξίδι σου όπως πάντα έτσι μοναδικά που μας παίρνεις παρέα :)
  Ο γιος μου είναι ενθουσιασμένος με την πόλη αυτή.

  Να είσαι καλά, περιμενω την συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Po Moście Karola mogłabym chodzić tam i z powrotem i podziwiać wszystko co na nim i widoki wokół niego. Dziękuję za cudowne zdjęcia i przypomnienie ślicznej Pragi. Pozdrawiam bardzo gorąco i ślę dużo buziaków.
  Μετά τη γέφυρα του Καρόλου μπορούσε να περπατήσει πέρα δώθε και να παρακολουθήσετε τα πάντα σε αυτό και τις απόψεις γύρω από αυτό. Σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτογραφίες και ένα υπέροχο υπενθύμιση της Πράγας. Δικός σου είναι πολύ ζεστό και στέλνω πολλά φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Dear Magda
  The more you show of Prague the more I want to see.:) It's a most beautiful place which appears to have tremendous atmosphere, with street artists and musicians.
  The buildings and views are also beautiful, and the library is unbelievably stunning.
  Thank you Magda!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. I love the Charles Bridge in Prague. Since memories. So beautiful pics ♥
  Many greetings Sabine

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μάγδα μου! Τί ομορφιά κι αυτή!
  Χαμογέλασα με το... κέϊκ-σούβλι...
  και σκέφτηκα
  να πήρες άραγε τη...συνταγή;;;;
  Πολύ έξυπνο, συμφωνείς;

  Περιμένω τη συνέχεια. Φιλιά από τη Νέα Υόρκη,
  Υιώτα
  αστοριανή, ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Υγεία, αγάπη και ελπίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Happy New Year, Magda dear!

  Prague is a city I love. Have been there 3 times. Your beaytiful photos reminded me the beauty of this capital. Thanks!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μάγδα ευχαριστώ προσέγγιση με αυτές τις όμορφες γωνιές του κόσμου μέσω σας όμορφες φωτογραφίες.Μεγάλη ιστορία.
  Μια αγκαλιά από Mérida - Ισπανία-.
  Ramón

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλά να περνάς Μάγδα μου!
  Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!
  Πάντα τέτοια.. ''την επόμενη φορά θα με πάρεις μαζί σου;; χαχαχα''
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γεια σου Μάγδα. Αυτοί μου έδωσαν καλή βόλτα μέσα από την Πράγα με τη θέση σας. Θα φέρει μια μεγάλη ιστορία, τις φωτογραφίες σας. είναι πολύ buenas.y έχουμε εξηγήσει ότι πολύ καλά ... Trendré πάτε και να δείτε;)
  Έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο.
  Ένα φιλί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εκπληκτική Εικόνες που δείχνουν την ομορφιά του τόπου. Η τελευταία εικόνα είναι θαυμάσιο.

  φιλιά
  http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μου άρεσε πολύ η βόλτα γύρω από αυτή την όμορφη πόλη. Η τελευταία εικόνα είναι θαυμάσιο.

  φιλιά

  http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. beatiful place in beatiful autumn colors!
  thank you for your nice words on my blog:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλησπέρα Μάγδα, το 204 ή 5 επεσκεφτηκα τη Πράγα, πολλή όμορφη πόλη, μονο που έχει πολύ μπαρόκ. Είναι ένα στυλ που δεν με ενθουσιάζει, το βρίσκω πολύ βαρύ, προτιμώ τα γαλλικά στυλ. Όπως και να 'χει όμως είναι πανέμορφη και σ'ευχαριστώ που μου τη θύμησες. Πάντα οι ξεναγήσεις σου είναι πολύ ολοκληρωμένες και μας ταξιδεύουν. Πολλά φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Γεια σου Magda!!
  Η Πράγα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις.
  Ήταν τυχερός, δεν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
  Θαυμάζω όμορφες φωτογραφίες σας.
  Χαιρετισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Απόλαυση οι φωτογραφίες σου,περισσότερα αξιοθέατα είδα εδώ παρά από κοντά,τότε δεν είχα ψηφιακή μηχανή.Θυμάμαι τη γέφυρα ανεβήκαμε μερικά σκαλιά για να βρεθούμε επάνω,στην άλλα άκρη βρίσκεται μία εκλλησία στην οποία εκείνη την ώρα είχε μουσική του Βιβάλντι.Ενα γεύμα μας το πρόσφεραν επάνω στο πλοίο,έκανε και αρκετή ώρα σταματημένο για να κατεβουν τα νερά σε ένα σημείο,που το δείχνεις και σε μια φωτογραφία.Καλή Κυριακή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Σπουδαία η δουλειά σου Μάγδα.
  Πολλά συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Magda unas fotografias oncreibles que lugares mas bonitos. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y compartamos nuestros blogs y si te gusta espero que te hagas seguidor.
  Elracodeldetall.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Hi Magda, how lovely to hear from you recently on my photo blog, I have responded there. Prague is high on my list of places I want to visit so I really appreciated the virtual tour, thankyou.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μάγδα μου,
  έλαβα και τη ...συνταγή, που το έγραψα για αστείο!!!
  Είσαι γλύκα.
  Μαζί και η Φρέζια μου!

  Φιλιά και στις δυο σας,
  Υιώτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Εξαιρετική ξενάγηση. Αυτή η πόλη είναι παράδεισος για ένα φωτογράφο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Υπέροχος και ο σημερινός σου περίπατος αγαπητή μου Μάγδα. Η Πράγα είναι μια πόλη φανταστική. Το γνωρίζω από καλούς φίλους που έχω εκεί και αλληλογραφούμε.
  Νάσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Τέλεια ξενάγηση !!!!!!!!φανταστικές όπως πάντα οι φωτογραφίες!!!Μας τη "γνώρισες" με τον καλύτερο τρόπο!!!!! Να είσαι καλά Μάγδα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Aπίθανες φωτογραφίες Μάγδα μου.Να είσαι καλά κι η καινούργια χρονιά με υγεία και ταξιδάκια.Χαθήκαμε, αλλά θα με βρίσκεις στο ομαδικό μας ιστολόγιο το http://ohifront.wordpress.com/
  Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Non sono mai stato a Praga, mentre ci è andata mia moglie prima di conoscermi. Ne è rimasta entusiasta e vorrebbe ora che andassimo insieme. Vedendo le tue foto mi viene voglia di accontentarla e se passerò davanti alla cantante cieca che legge la partizione in braille, le darò sicuramente qualcosa.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Είσαι ένας ασύγκριτος Τουριστικός οδηγός, Μαγδα μου,πιο πλούσιος και πιο ενημερωμένος, δε γίνεται!!! Ζηλεύω τ α μάτια που έχουν αποθηκεύσει τόση ομορφιά!!!
  Φιλάκια πολλά και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. τι να πεις.. λες κι είσαι σε άλλη εποχή!! και τι χρώμα!!! τέλεια!!! μπραβο , Μάγδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 32. Olá amiga,vim retribuir sua carinhosa visita ao meu cantinho.
  Fiquei feliz por seguir-me!!!
  Obrigada,volte sempre e pegue o meu selinho de agradecimento!

  Beijos Marie.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Otro itinerario para apuntarse e intentar realizar.
  preciosas fotos magníficamente documentadas.

  abrazos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. It's a bit sound familiar me. After all I lived in Prague for many years. Best reminder. Thank you.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Όμορφες αλλά και μοναδικές φωτογραφίες.
  Ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση στην πόλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή