Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη-Ιταλία από αεροπλάνο! THESSALONIKI-ITALY from the air !



Κάνετε κλικ για μεγέθυνση της κάθε φωτογραφίας.

Click photo to enlarge.

Σήμερα θα πετάξουμε από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Orio al Serio της Bergamo (45 χλμ.βόρεια του Μιλάνο).
Ο καιρός ήταν πολύ καθαρός κι έτσι θα σας ξεναγήσω από το αεροπλάνο, μέχρι την Ιταλία. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις την γη από ψηλά και να ξέρεις, πάνω από ποια μέρη πετάς.


Τα εισιτήρια κόστισαν το 2013, 80 ευρώ, μετ΄επιστροφής, για δύο άτομα!


Προσδεθείτε λοιπόν και φύγαμε... Πετάμε πάνω από την Θεσσαλονίκη








Εδώ τελειώνει η Ελλάδα και περνάμε στην FYROM. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε την Μικρή και την Μεγάλη Πρέσπα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 850μ. Η Μικρή Πρέσπα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνική και ένα μικρό μέρος της προς τα Δυτικά, είναι Αλβανικό.
Η Μεγάλη Πρέσπα ανήκει στην Ελλάδα, στην FYROM και στην Αλβανία.

Αφιέρωμα λεπτομερές στις Πρέσπες, μπορείτε να δείτε στο blog μου.


Η λίμνη Οχρίδα είναι πανέμορφη, η δε βυζαντινή πόλη της Οχρίδας είναι ένα κόσμημα! Μπορείτε να την βρείτε στο blog μου, με πλήρη ξενάγηση και πολλές φωτογραφίες και βίντεο.


Στο κάτω αριστερό μέρος της λίμνης Οχρίδας, είναι η Αλβανική πόλη Pogradec, πάνω στην λίμνη.


Η πράσινη λιμνούλα ανήκει στην Αλβανία και είναι μία δεξαμενή νερού, στην πόλη Perrenjas. Διάβασα ότι από το πολύ ψύχος, παγώνει τόσο τον χειμώνα, που μπορεί να σηκώσει και το βάρος ενός αυτοκινήτου.





Και τώρα πετάμε πάνω από την Αλβανία.

Στην Στρούγκα της Οχρίδας πηγάζει ο ποταμός Μαύρος Δρίνος,διασχίζει 56 χλμ., συγχωνεύεται με τον Λευκό Δρίνο που έρχεται από το Κοσσυφοπέδιο και εκβάλλει στην Αδριατική.


Διασχίζουμε τις Δειναρικές Άλπεις της Αλβανίας. Εδώ να πούμε ότι οι Δειναρικές Άλπεις εκτείνονται κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας σε σύνολο 654 χλμ.

Αρχίζουν από την Σλοβενία, στην συνέχεια Κροατία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία. Η ψηλότερη κορυφή στην Αλβανία είναι 2751μ.


Και φτάνουμε στα σύνορα Αλβανίας-Μαυροβουνίου, όπου φυσικό σύνορο είναι ο ποταμός Bojana ή Buna, που πηγάζει από την λίμνη Σκόδρα του Μαυροβουνίου και χύνεται στην Αδριατική θάλασσα.
Ο ήλιος δεν βοηθούσε, αλλά μπορείτε να διακρίνετε την λίμνη, τον Μπούνα που πηγάζει απ αυτήν και την ελικοειδή διαδρομή του.



Στο τέλος του σχηματίζει ένα Δέλτα, που είναι νησάκι και λέγεται Ada Bojana. Ανήκει στο Μαυροβούνιο και είναι τουριστικό θέρετρο.


Περάσαμε την Αλβανία και διασχίζουμε τώρα το Μαυροβούνιο. Κάτω δεξιά στην φωτογραφία μου, φαίνονται οι όμορφες ακτές του και τα τουριστικά του θέρετρα.


Η Budva είναι πολύ όμορφη και λίγο πιο δεξιά της το νησάκι Sveti Stefan, το οποίο είναι ολόκληρο ένα 5αστερο πολυτελές ξενοδοχείο.


Περνάμε τώρα πάνω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου Podgorica


Και πάνω από την πόλη Podgorica, η οποία περιβάλλεται από τις πανύψηλες Δειναρικές Άλπεις.




Όσοι επισκέπτονται το Dubrovnik με το αεροπλάνο, χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Tivat, που βλέπετε εδώ.


Εδώ φαίνεται καθαρά ο κόλπος του Κότορ καθώς και το φιόρδ του. Το Κότορ είναι φωλιασμένο σε ένα φυσικό λιμανάκι, όπως βλέπετε και αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.


Τελειώνει και το Μαυροβούνιο και αρχίζει η Κροατία με τα 1246 νησιά της! Η λέξη νησί, λέγεται Otok στα Κροατικά. Θα συναντήσετε την λέξη παρακάτω στις φωτογραφίες μου.


Είμαστε ήδη στο υπέροχο και τουριστικό Dubrovnik.


Αρχίζουν τα νησιά της Κροατίας.

























Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία της Κροατίας και της χερσονήσου της Ίστρια.


Ήδη περάσαμε στην Ιταλία και στην Βενετία. Χαρείτε την. Δεν είχε ούτε ένα σύννεφο.









Πετάμε πάνω από την υπέροχη λίμνη Γκάρντα (η μεγαλύτερη) της Β.Ιταλίας, στην οποία έχω αφιερώσει πολλές αναρτήσεις με πληροφορίες και φωτογραφίες, καθώς και βίντεο. Μπορείτε να την δείτε στο blog μου.




Όλη αυτή η περιοχή, από την λίμνη Γκάρντα και μέχρι να προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο, είναι η Λομβαρδία, από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ιταλίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.
Οι ωραιότερες λίμνες της Ιταλίας, βρίσκονται εδώ (Γκάρντα, Ματζόρε, Ιζέο, Κόμο), καθώς και ποτάμια και εξαιρετικές πόλεις!
Όπως θα δείτε και από το αεροπλάνο,στην βόρεια πλευρά της Λομβαρδίας, είναι οι Λομβαρδικές Άλπεις (4021 υψόμετρο).

Εμείς διασχίζουμε ήδη ένα μέρος από το βόρειο ορεινό τμήμα της Λομβαρδίας, όπως βλέπετε.








Η λίμνη Iseo είναι επίσης μία πολύ όμορφη λίμνη, με μικρά χωριουδάκια γύρω της. Θα σας ξεναγήσω σ΄αυτήν, στην επόμενη ανάρτηση.








Το αεροπλάνο κατεβαίνει σιγά-σιγά, φθάνοντας στο αεροδρόμιο Όριο της Bergamo.




Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά, τραγουδάει ο Κώστας Χατζής...Πόσο δίκιο έχει!



Καλώς ήρθαμε στην αγαπημένη Ιταλία, στο αεροδρόμιο Orio al Serio της Bergamo.


Σας ευχαριστώ θερμά που ταξιδέψατε άλλη μια φορά μαζί μου!
Στην επόμενη ανάρτηση θα γνωρίστε την Lago d' Iseo, που μόλις πριν πετάξαμε από πάνω της.
Ως τότε να είστε καλά!

14 σχόλια:

  1. Υπέροχο ταξίδι έχω κάνει την ίδια διαδρομή
    από την ξηρά,τώρα ταξίδεψα και με το αεροπλάνο!
    Δηλαδή είχα πάει με το αεροπλάνο στη Ρώμη,και
    μετά με λεωφορείο Φλωρεντία,Βενετία,Σλοβενία,
    Κροατία,Μαυροβούνι,και Αλβανία...
    Ευχαριστώ πολύ Μάγδα,να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Φρέζια μου! Χαίρομαι που το έκανες αυτό το ταξίδι, γιατί στην συνέχεια θα το δεις με λεπτομέρειες όλο, εκτός Αλβανίας, γιατί εμείς κάναμε κυκλικά αυτό που έκανες και γυρίσαμε στην Bergamo, γιατί είχαμε αεροπορικό εισιτήριο μετ΄επιστροφής.
    Πολλά φιλιά καλή μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μάγδα. Μεγάλη ιδέα για να δείξει ένα κομμάτι της Ευρώπης από ένα αεροπλάνο. Λοιπόν, αυτό ήταν όμορφο καιρό. Θα ήταν ωραίο για μένα ο τόπος, που σε είδα στο αεροπλάνο, είδα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών διακοπών μου. Ακόμη και ένα κομμάτι της Αλβανίας δει. Ευχαριστώ για την πτήση με αεροπλάνο. Regards, στέλνω αγκαλιές και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικό ταξίδι μας πρόσφερες Ταξιδιάρα φίλη μου !!! και λατρεύω τα αεροπορικά ταξίδια!! Υπέροχη όλη η διαδρομή!! την έκανα βράδυ κι εγώ...με πανσέλινο, σαν όνειρο, να λάμπουν όλες οι λίμνες και τα ποτάμια...αλλά λίγα πράγματα αναγνώρισα. Τώρα κατάλαβα πολλά!! Σ'ευχαριστώ Μαγδούλα μου!! φιλάκια!! Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο ταξιδάκι σου!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερά πρωτότυπο θέμα, δοσμένο με χαρισματικό τρόπο από εσένα Μάγδα. Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Very good aerial photos, I have never taken photos on the plane, by have the camera in the carry-on luggage and inside the compartment.

    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαντασμαγορικές φωτογραφίες!!! Συγχαρητήρια γιατί είσαι και υπέροχη ξεναγός!
    Καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Stunning aerial photos! You're very professional! I wouldn't have been able to achieve such perfection from a plane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω τύχει κι εγώ να έρχομαι από Μιλάνο και να είναι τόσο καθαρός ο καιρός που είχα τρελαθεί να κοιτάω κάτω τα όμορφα μέρη και ειδικά τα νησιά της Αδριατικής. Αλλά τώρα που το θυμάμαι, κι άλλη μιά φορά, πηγαίνοντας προς Μιλάνο είχα την ίδια τύχη. Τι καλά όμως που μας εξηγείς με τόση λεπτομέρεια όλα όσα φαίνονται από ψηλά σαν ζωγραφιά!!!!
    Νά'σαι καλά, ταξιδιάρα Μάγδα μου!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχες λήψεις!!
    Συνήθως όταν είναι να ταξιδέψω με αεροπλάνο ζητώ τη θέση πλάι στο παράθυρο γι΄αυτό το λόγο. Λατρεύω να βλέπω από ψηλά τα μέρη και θέλω να έχω τη δυνατότητα να φωτογραφίσω όσα βλέπω. Βέβαια, έχω σταθεί και λίγο ατυχούλα κάποιες φορές... λόγου χάρη, έχω πετύχει φοβερά βρώμικα τα παράθυρα! Τόσο που έβγαζα όλο σταγονίδια στις λήψεις μου...
    Τις δικές σου λήψεις τις θαύμασα για την καθαρότητά τους και για τις επεξηγήσεις.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. magnifiques photos... l'avion vole assez bas et le temps est clair tu situes bien les endroits, surtout venise est formidable...
    je me réjouis pour la suite... bises

    ΑπάντησηΔιαγραφή